Lajmet e fundit

 • Studentët e Politeknikut të Milanos prezantojnë projektet për zhvillimin e Divjakës

  Rreth 30 studentë të Politeknikut të Milanos kanë prezantuar dje projektet e tyre për zhvillimin e territorit dhe të turizmit për të gjithë territorin administrativë të Bashkisë Divjakë.  Takimi i cili u mbajt Divjakë shfaqi përpara të pranishmëve, projekte të rëndësishme dhe të domosdoshme për të pasur një zhvillim të ri gjithë përfaqësues, të zonave bujqësore dhe zonës së turizmit, si dy shtyllat kryesore në të cilën mbështetet ekonomia e të gjithë zonës së Bashkisë Divjakë. Prof. Chiara Nifosi, pedagoge pranë Politeknikut të Milanos gjatë takimit tha se kjo është faza fillestare e projekteve, por, do të punohet në muajt në vijim në mënyrë që ato të jenë edhe në përputhje me legjislacionin shqiptar dhe planifikimin kombëtar të territorit. Ndërsa, Kryetari i Bashkisë Divjakë Z,Fredi Kokoneshi vlerësoi punën e studentëve italianë dhe shprehu gatishmërinë për mbështetjen e mëtejshme në vazhdimësinë e punës që do të bëhet për thellimin e këtyre projekteve sipas ligjeve shqiptare....
 • Të bashkëjetosh me natyrën dhe të menaxhosh vlerat e saj

  Suzana Zyrakja Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta ,është një ndër mrekullitë e natyrës shqiptare ,që rrezaton bukuri,harmoni dhe paqe. Është një zonë e mbrojtur ,tepër atraktive  për turizëm. Plazhi i Divjakës,si nënzonë  rekreative e  Parkut vizitohet nga mijëra vizitorë në vit dhe që pikun e arrin me afro 8000 vizitorë ne ditë në stinën  e verës. Po kështu kjo Zonë ofron hapësira dhe material të pasur për kërkime shkencore dhe studime të ndryshme për karakteristikat biologjike dhe shkrirjen me biodiversitetin ekologjik. Zona me një sipërfaqe 22230 ha, përbehet prej ekosistemeve komplekse dhe të larmishme,si laguna,pylli,toka bujqësore etj.Është shume e pasur me biodiversitet dhe habitate natyrore. Parku kufizohet nga lumi Shkumbin në Veri,Kodrat e Divjakës në Lindje, Ujëmbledhësi i Myzeqesë dhe lumi Seman në jug...,si dhe laget nga Deti Adriatik ne Perëndim. Ky park Kombëtar karakterizohet nga një pasuri floristike, dominuar nga pylli me pisha mesdhetare,me shkurre të dendura etj.. Gjithashtu ka një pasuri të lakmueshme faunistike,...
 • Dita boterore e turizmit.

  Në Ditën Botërore të Turizmit, në Divjakë janë mbledhur ministra, ambasadorë dhe deputetë në një takim për të folur për rëndësinë e ruajtjes së ekosistemit. Është zhvilluar një vizitë në Lagunën e Karavastasë, e cila është një nga zonat me rëndësi të madhe për natyrën e paprekur. Eglantina Gjermeni, ministre e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, deklaroi: “Këtu ekziston një model me vlera natyrore dhe turistike. Këto zona duhen mbrojtur nga ndërhyrjet e paligjshme dhe nga ndotja. Uji është një nga pasuritë kryesore të turizmit.” Lefter Koka, ministër i Mjedisit, tha: “Turizmi është prioritet i qeverisë, ashtu si edhe mbrojtja e mjedisit. Ministria që unë drejtoj do të rehabilitojë shumë problematika të trashëguara ndër vite.” Për këtë zonë do të zhvillohet një program i veçantë zhvillimi.   / Top Channel  
 • 100- Vjet Shkollë Shqipe në Divjakë, 1913-2013

  Divjaka feston 100-vjetorin e hapjes së shkollës së parë shqipe  më datë 16 shtator 2013. Bashkia Divjakë në bashkëpunim me shkollën “Koli Sako” ka organizuar një ceremoni festive, e cila do të zhvillohet në oborrin e shkollës “Koli Sako”, për të celebruar këtë ditë të shenjuar  për qytetin tonë. Ceremonia zyrtare do të nisë në orën 10:00, në të cilën do të marrin pjesë mësues dhe ish-mësues të Divjakës, Kryetari i Bashkisë z.Fredi Kokoneshi, përfaqësues nga zyra arsimore, prindër, qytetarë etj. Mësuesit pensionit dhe themeluesit e shkollës do të nderohen nga Kryetari i Bashkisë në shenjë mirënjohje për kontributin e çmuar që ata kanë dhënë ndër vite për zhvillimin e arsimit në Divjakë. Muzeu i shkollës do të jetë i hapur për të gjithë nostalgjikët të cilët kanë mall për bankat prej druri në të cilët janë ulur kur kanë qenë fëmijë. Në muze do të ekspozohen edhe një sërë materialesh të tjera si...
1 2 3 4  >  >>

 

Na ndiqni ne:

Na ndiqni ne Facebook

Fotografia e radhes

Mund te na kontaktoni ne:

Adresa: Bashkia Divjake, Lushnje, Albania.

Tel: +355 371 .....

Fax: +355 371 .....

Email: bashkia.divjake@gmail.com